Recept na lasagne
Potrebujeme:
Mleté mäso, cestoviny (najlepšie veľké kolienka), tvrdý syr (Eidam), soľ, korenie, sójovú omáčku, Worchestrovú omáčku, pimento, kečup, maslo, sladkú smotanu, vajce.
Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode a zlejeme. Medzitým si opražíme mleté mäso do chrumkava, ochutíme soľou, korením, pimentom, omáčkami. Premiešame s kečupom. Na maslom vymazaný hlboký plech alebo zapekaciu misu vysypeme časť cestovín, asi do výšky dvoch centimetrov. Na to uložíme vrstvu mäsa, posypeme postrúhaným syrom. Znovu uložíme vrstvu cestovín a postup opakujeme, pokiaľ nám vystačia prísady. Nakoniec lasagne posypeme syrom a zalejeme sladkou smotanou, ktorú sme predtým osolili, okorenili a rozmiešali sme v nej vajíčko. Pečieme dovtedy, kým sa syr nerozpustí a navrchu sa neutvorí kôrka.
Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode a zlejeme. Medzitým si opražíme mleté mäso do chrumkava, ochutíme soľou, korením, pimentom, omáčkami. Premiešame s kečupom. Na maslom vymazaný hlboký plech alebo zapekaciu misu vysypeme časť cestovín, asi do výšky dvoch centimetrov. Na to uložíme vrstvu mäsa, posypeme postrúhaným syrom. Znovu uložíme vrstvu cestovín a postup opakujeme, pokiaľ nám vystačia prísady. Nakoniec lasagne posypeme syrom a zalejeme sladkou smotanou, ktorú sme predtým osolili, okorenili a rozmiešali sme v nej vajíčko. Pečieme dovtedy, kým sa syr nerozpustí a navrchu sa neutvorí kôrka.